www.kes.ac.cy
Ποιοί Είμαστε Γενικές Πληροφορίες Κλάδοι Σπουδών Νέα και Ανακοινώσεις Κτηριακές Εγκαταστάσεις Μήνυμα Διευθυντή Εφημερίδα “Επαγγελματικές Δεξιότητες”
www.kes.ac.cy

Συχνά Ερωτήματα

Το Ιδιωτικό Επαγγελματικό Λύκειο Κ.Ε.Σ. είναι Ιδιωτική Σχολή Μέσης Εκπαίδευσης Λυκειακού Επιπέδου, η οποία προσφέρει προγράμματα σπουδών με Τεχνικό / Επαγγελματικό προσανατολισμό, και αποτελεί συνέχεια και μετεξέλιξη του Κέντρου Επαγγελματικών Σπουδών - Κ.Ε.Σ. (Μέση Εκπαίδευση).
Είναι το μόνο Ιδιωτικό Επαγγελματικό Λύκειο στην Κύπρο. Διαθέτει μια μακρόχρονη πείρα και παράδοση σοβαρής προσφοράς στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης σε επίπεδο Μέσης Παιδείας. Από το 1971, οπότε ιδρύθηκε, εργάζεται με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, με αρχές και επίπεδα στην επαγγελματική κατάρτιση, ανοίγοντας πρωτοποριακούς δρόμους στην επαγγελματική εκπαίδευση.

 

 1. Γραμματειακές Σπουδές
 2. Μαγειρική - Ζαχαροπλαστική 
 3. Αισθητική - Κομμωτική
 4. Κομμωτική 

Όλα τα Προγράμματα Σπουδών είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, και το Απολυητήριο το οποίο απονέμεται στο τέλος των σπουδών σε όλους τους κλάδους αναγνωρίζεται ως Απολυτήριο Αναγνωρισμένης Σχολής Μέσης Εκπαίδευσης Λυκειακού Επιπέδου. 
Όλα τα προγράμματα του Ι.Ε.Λ. Κ.Ε.Σ., τα οποία προσφέρονται και από τα αντίστοιχα Δημόσια Σχολεία, έχουν χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμ ού ως "παρομοίου τύπου" σε σχέση με τα αντίστοιχα προγράμματα των Δημόσιων Σχολείων.

 

Ύστερα από επιτυχία στις απολυτήριες εξετάσεις χορηγείται Απολυτήριο Αναγνωρισμένης Σχολής Μέσης Εκπαίδευσης για σκοπούς σχεδίων υπηρεσίας στη Δημόσια και Εκπαιδευτική Υπηρεσία» [Επιστολή Διευθυντή Μέσης Τεχνικής & Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, ημερομηνία 5/8/1994 Υ.Π.Π 222/68/9 - ΙΣΜΠ52/2Β].

 

Η φοίτηση σε όλους τους κλάδους σπουδών που προσφέρει το Ι.Ε.Λ Κ.Ε.Σ. είναι τρία χρόνια.

 

Όλα τα τμήματα είναι ολιγομελή και δέχονται περίπου 8-16 μαθητές.

 

Η φοίτηση είναι μόνο πρωινή. Τα μαθήματα ξεκινούν στις 8.15 π.μ και τελειώνουν γύρω στις 1.25 μ.μ.

 

Αντίθετα με τα Δημόσια Σχολεία οι μαθητές του Κ.Ε.Σ. δεν χρειάζονται φροντιστήρια γιατί με τα μαθήματα που διδάσκονται αποκτούν όλες τις γνώσεις και δεξιότητες που χρειάζονται για το συγκεκριμένο επάγγελμα για το οποίο προορίζονται.

 

Οι εγγραφές γίνονται από τις 20 Ιουνίου μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου. Εγγραφές που γίνονται σχετικά νωρίς, εξασφαλίζουν στους υποψήφιους μαθητές σίγουρη θέση και επιπλέον τους δίνουν την ευκαιρία να επωφεληθούν έκπτωσης στα δίδακτρά τους.

 

 1. Το απολυτήριο Γυμνασίου ή βεβαίωση φοίτησης στη Γ΄Τάξη Γυμνασίου (εγγραφή χωρίς απολυτήριο Γυμνασίου συνεπάγεται φοίτηση ως ακροατής/ακροάτρια
 2. Το καθορισμένο ποσό εγγραφής
 3. Το καθορισμένο ποσό για την προκαταβολή

Τα δίδακτρα κυμαίνονται από €4390 μέχρι €5068 το χρόνο, ανάλογα με τον Κλάδο Σπουδών.

 

Αφού γίνει η εγγραφή και δοθεί το ποσό της προκαταβολής, το υπόλοιπο ποσό πληρώνεται σε 8 δόσεις ως εξής:

 1. 1η Δόση μέχρι 10 Oκτωβρίου
 2. 2η Δόση μέχρι 10 Νοεμβρίου
 3. 3η Δόση μέχρι 10 Δεκεμβρίου
 4. 4η Δόση μέχρι 10 Ιανουαρίου
 5. 5η Δόση μέχρι 10 Φεβρουαρίου
 6. 6η Δόση μέχρι 10 Μαρτίου
 7. 7η Δόση μέχρι 10 Απριλίου
 8. 8η Δόση μέχρι 10 Μαϊου
   

Γίνεται 10% έκπτωση στα δίδακτρα σε πολύτεκνες οικογένειες (με τρία ή περισσότερα παιδιά). Αν η οικογένεια αποδεδειγμένα είναι άπορη τότε η Σχολή ενεργεί όπως η Διεύθυνση κρίνει σωστό.

 

Τα υλικά συμπεριλαμβάνονται στα δίδακτρα γι’ αυτό η Σχολή αναλαμβάνει να τα έχει στα εργαστήρια της.

 

Το Ι.Ε.Λ. Κ.Ε.Σ. βρίσκεται σε διαρκή επαφή με εταιρείες και άλλους χώρους εργασίας και μεριμνά με κάθε τρόπο για την επαγγελματική σας αποκατάσταση όχι μόνο όταν αποφοιτήσετε αλλά και κατά τη διάρκεια των σπουδών σας (μερική απασχόληση ή εργοδότηση για την Πρακτική Άσκηση στη Βιομηχανία).

 

Η Πρακτική Άσκηση στη βιομηχανία είναι υποχρεωτική και αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την προαγωγή και την αποφοίτηση κάθε μαθητή. Για κάθε κλάδο σπουδών, η πρακτική άσκηση γίνεται ως ακολούθως:

 1. Για τον κλάδο της Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικής, την περίοδο από αρχές Ιουνίου  μέχρι τέλος Αυγούστου, μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου έτους σπουδών. Οι μαθητές/μαθήτριες τοποθετούνται σε ξενοδοχεία/εστιατόρια και η εργασία τους παρακολουθείται από επιθεωρητές της Σχολής
 2. Για τον κλάδο των Γραμματειακών Σπουδών, κατά τη διάρκεια ολόκληρου του Ιουνίου.  Οι μαθητές/μαθήτριες τοποθετούνται σε κατάλληλες θέσεις σε γραφεία/επιχειρήσεις και η εργασία τους επιθεωρείται από επιθεωρητές της Σχολής. 
 3. Για τους κλάδους της Αισθητικής - Κομμωτικής και Κομμωτικής η πρακτική άσκηση γίνεται για μια μέρα τη βδομάδα κατά τη διάρκεια της φοίτησης στο τρίτο έτος σπουδών και επιθεωρείται από επιθεωρητές της Σχολής.

 

Η σχολή λειτουργεί με βάση τον Εσωτερικό της Κανονισμό, ο οποίος αποτελείται από λεπτομερείς κανόνες για τον τρόπο λειτουργίας της. Ο Εσωτερικός Κανονισμός της Σχόλής έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.
Όλοι οι κανονισμοί που αφορούν τους μαθητές, εκδίδονται σε βιβλιαράκι και τους δίνονται πριν την έναρξη των μαθημάτων.

 

Όλοι ανεξαίρετα οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν ασφάλεια έναντι οποιουδήποτε ατυχήματος που είναι δυνατό να τους συμβεί κατά τη διάρκεια της προσέλευσης και αποχώρησης τους προς και από τη Σχολή και κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους. Τα δικαιώματα για την ασφάλιση αυτή καταβάλλονται από κάθε μαθητή τη στιγμή της εγγραφής του και οπωσδήποτε πριν αρχίσουν τα μαθήματα.

 

Εξετάσεις γίνονται μια φορά το χρόνο, μετά το τέλος του Β΄τετραμήνου, μεταξύ 21 - 30 Μαϊου.

 

Για κάθε κλάδο σπουδών υπάρχει ο Υπεύθυνος Κλάδου, στον οποίο οι μαθητές/μαθήτριες μπορούν να απευθύνονται, αν έχουν κάποιο πρόβλημα. Εκτός από τους Υπεύθυνους Κλάδων, οι μαθητές/μαθήτριες μπορούν να απευθύνονται και στο Διευθυντή της Σχολής για οποιοδήποτε θέμα τους απασχολεί.

 

1. Να συνεχίσουν ανώτερες σπουδές στο Κολλέγιο Κ.Ε.Σ.
2. Εισαγωγή στη Δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (Πανεπιστήμια και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα), με βάση τις διαδικασίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (ενιαίες - εισαγωγικές εξετάσεις).
3. Εγγραφή στην Ιδιωτική Τριτοβάθμια εκπαίδευση (Κολλέγια και Ιδιωτικά Πανεπιστήμια) σε κλάδους της επιλογής τους.   

 

Αν κάποιος έχει φοιτήσει σε Τεχνική Σχολή, δικαιούται να προχωρήσει στο επόμενο έτος στον ίδιο κλάδο στο Ι.Ε.Λ. Κ.Ε.Σ., διότι τα προγράμματά μας έχουν χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ως "πορόμοιου τύπου" με αυτά που προσφέρονται στις Δημόσιες Τεχνικές Σχολές.

 

Θα πρέπει στη συνέχεια να φοιτήσει σε αντίστοιχο κλάδο στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και να πάρει πρώτα Δίπλωμα Αισθητικής, ώστε να μπορεί να ανοίξει το δικό της Ινστιτούτο.     

 

Ο πρώτος κλάδος ονομάζεται "Αισθητική - Κομμωτική". Ο κλάδος αυτός επικεντρώνεται βασικά στην Αισθητική, προσφέρει όμως και στοιχεία Κομμωτικής.
Ο δεύτερος κλάδος, ονομάζεται "Κομμωτική". Ο κλάδος αυτός επικεντρώνεται στην Κομμωτική, προσφέρει όμως και στοιχεία Αισθητικής όπως για παράδειγμα Μανικιούρ - Πεντικιούρ και Μακιγιάζ.

 

Διοργανώνουν συχνά από τη Σχολή διάφορες εκδηλώσεις και επισκέψεις με εκπαιδευτικό, φιλανθρωπικό ή ψυχαγωγικό χαρακτήρα όπως είναι:

 • Εκπαιδευτικές και Ψυχαγωγικές εκδρομές
 • Ετήσια Αιμοδοσία
 • Συμμετοχή στο Ραδιομαραθώνιο και σε άλλους φιλανθρωπικούς θεσμούς
 • Αθλητικές ημερίδες
 • Ψυχαγωγικά πάρτι

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων

Σεπτέμβριος 2018

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
KES ΛΥΚΕΙΟ: Εκπτώση 20% στα δίδακτρα για ΟΛΑ τα χρόνια φοίτησης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Λεωφόρος Καλλιπόλεως 5
1055 Λευκωσία - Κύπρος
Τηλ. : +357 22 875366
Φαξ : +357 22 756562
Email: [email protected]

 | Δημιούργημα της: Dynamic Works

Με την ισχύ του EasyConsole CMS