www.kes.ac.cy
Ποιοί Είμαστε Γενικές Πληροφορίες Κλάδοι Σπουδών Νέα και Ανακοινώσεις Κτηριακές Εγκαταστάσεις Μήνυμα Διευθυντή Εφημερίδα “Επαγγελματικές Δεξιότητες”
www.kes.ac.cy
Share this page
  • Ο κλάδος Σπουδών είναι εγκεκριμένος από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

Γλώσσα Διδασκαλίας: Ελληνική

Φοίτηση: Πρωινή

Κριτήρια Εισδοχής:

Φοίτηση μέχρι τη Γ' Γυμνασίου, Δημόσιου ή Ιδιωτικού

Διάρκεια Σπουδών:

3 Χρόνια

Δείτε τη Δομή του Προγράμματος

Μαγειρική - Ζαχαροπλαστική

Στόχοι του Προγράμματος

Στόχος του κλάδου “Μαγειρική – Ζαχαροπλαστική” είναι να εφοδιάσει τους μαθητές και μαθήτριες με τις απαραίτητες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να ανταποκρίνονται με επιτυχία στις αυξανόμενες απαιτήσεις στον τομέα της Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικής.
 
Χαρακτηριστικά του κλάδουΜαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής:
Τα προγράμματα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης όπως αυτό της Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικής, που προσφέρονται στον τομέα τής τουριστικής βιομηχανίας είναι μια σωστή επιλογή για κάθε φιλόδοξο νέο και νέα, για τους ακόλουθους λόγους:
  • Προσφέρουν πολύ καλές προοπτικές εργοδότησης
  • Η αμοιβή είναι πολύ ικανοποιητική
  • Οι θέσεις στην τουριστική βιομηχανία είναι κατοχυρωμένες από εργασιακές συμβάσεις
  • Η ανέλιξη στα τουριστικά επαγγέλματα είναι από πριν θεσμοθετημένη
  • Το επαγγελματικό περιβάλλον - ανθρώπινο και υλικοτεχνικό - είναι ευχάριστο και πολιτισμένο
  • Είναι τα επαγγέλματα του παρόντος και του μέλλοντος, στα οποία θα υπάρχουν όλο και περισσότερες θέσεις εργασίας

Πλεονεκτήματα Μαθητών

Ισοδύναμο απολυτήριο

Το Ι.Ε.Λ. Κ.Ε.Σ. λειτουργεί με έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το οποίο εγκρίνει τα προγράμματα σπουδών του, και κάθε χρόνο εγκρίνει όλους τους καθηγητές του. Γι΄αυτό, όλοι οι κλάδοι σπουδών που λειτουργούν στο Ι.Ε.Λ. Κ.Ε.Σ. απονέμουν στους απόφοιτούς τους Απολυτήρια, που είναι εντελώς ισοδύναμα με τα με τα Απολυτήρια τα οποία απονέμουν τα Δημόσια Λύκεια και οι Δημόσιες Τεχνικές Σχολές.

 

Χαρακτηρισμός του Κλάδου"Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική" από το ΥΠΠ

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού έχει εγκρίνει το χαρακτηρισμό του κλάδου “Μαγειρική - Ζαχαροπλαστική” του Ι.Ε.Λ. Κ.Ε.Σ. ως “Παρομοίου Τύπου” σε σχέση με τον αντίστοιχο κλάδο των Δημόσιων Τεχνικών Σχολών, με βάση την επιστολή Αρ. Φακ. 7.18.06.10/2, ημερομηνίας 5/5/2004.

 

Συνέχιση Σπουδών
Οι απόφοιτοι του κλάδου “Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής” του Ι.Ε.Λ. Κ.Ε.Σ  μπορούν να συνεχίσουν τις  σπουδές τους είτε στον τριετή αξιολογημένο κλάδο "Μαγειρική και Γαστρονομικές Τέχνες" του Κολλεγίου Κ.Ε.Σ., παίρνοντας κρατική χορηγία μέχρι €3.420  το χρόνο, είτε σε έναν από τους άλλους σχετικούς κλάδους του Κολλεγίου Κ.Ε.Σ. όπως για παράδειγμα ο διετής κλάδος “Γαστρονομικές Τέχνες, Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική” κ.ά, ή σε Πανεπιστήμια ή άλλες σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Κτηριακές εγκαταστάσεις
Το Ι.Ε.Λ. Κ.Ε.Σ. διαθέτει σύγχρονα εργαστήρια Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής, με τον πιο μοντέρνο επαγγελματικό εξοπλισμό και πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα Τραπεζοκομίας, τα οποία προσφέρουν ότι χρειάζεται για μια ποιοτική εκπαίδευση και κατάρτιση στον κλάδο.


Έγκριση προγράμματος από το ΥΠΠ
Το πρόγραμμα της Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικής, που λειτουργεί από το 2003, έχει εγκριθεί από το ΥΠΠ. Το Απολυτήριο που χορηγείται μετά την επιτυχή συμπλήρωση των σπουδών αναγνωρίζεται από το Κράτος για σκοπούς σχεδίων υπηρεσίας στη Δημόσια Υπηρεσία και άλλους οργανισμούς. Είναι απολυτήριο "παρόμοιου τύπου" με εκείνα των αντίστοιχων κρατικών Λυκείων και Τεχνικών Σχολών. Το πρόγραμμα ανανεώθηκε το 2011. 


Πρακτική άσκηση
Οι μαθητές και μαθήτριες του κλάδου έχουν υποχρεωτική πρακτική άσκηση διάρκειας τριών μηνών σε ξενοδοχεία/εστιατόρια, το καλοκαίρι μεταξύ δεύτερου και τρίτου έτους σπουδών.

 

Προσωπικό

Οι εκπαιδευτές του κλάδου Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικής του Ιδιωτικού Επαγγελματικού Λυκείου Κ.Ε.Σ., εκτός από τη θεωρητική κατάρτιση και τα ακαδημαϊκά προσόντα τους, διαθέτουν και μακρά επαγγελματική πείρα από σταδιοδρομία σε υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακές μονάδες αλλά έχουν και διδακτική πείρα. Όλοι οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στο Ι.Ε.Λ. Κ.Ε.Σ. εγκρίνονται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων

Σεπτέμβριος 2018

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
KES ΛΥΚΕΙΟ: Εκπτώση 20% στα δίδακτρα για ΟΛΑ τα χρόνια φοίτησης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Λεωφόρος Καλλιπόλεως 5
1055 Λευκωσία - Κύπρος
Τηλ. : +357 22 875366
Φαξ : +357 22 756562
Email: [email protected]

 | Δημιούργημα της: Dynamic Works

Με την ισχύ του EasyConsole CMS